MűsorszerkeszetÁllandó műsorokMagunkrólKapcsolatOnline adásArchívumMédiaajánlatVélemény
 

 

FŐNIX TELEVÍZIÓ
a városi televízió

Budapesten és agglomerációjában földi sugárzású frekvencián, az UHF 31. csatornán sugároz a Széchenyi hegyről.
Normál (tető) antennával lehetséges a vétel.

DIGITÁLIS KÖZÖSSÉGI TELEVÍZIÓ

 

A társaság mind politikai pártoktól, mind multinacionális cégektől független.

A FŐNIX humánus, hiteles, több szempontból is hiánypótló televízió. Szappanoperák, lakodalmas rock, öncélú kegyetlenkedés és politikai sárdobálás helyett népszerű tudományos filmet, dokumentumfilmet, kulturális műsort és meghitt beszélgetést sugároz.

A CÉL röviden: AZ IGÉNYES EMBEREK TELEVÍZIÓJA

A műsorokat potenciálisan 2 millió néző láthatja. Vételkörzetünk: Budapest, ezért kézenfekvő a másik irány: FŐNIX TV = A VÁROSI TELEVÍZIÓ
A megcélzott közönség a tartalmakra kiéhezett 16 éves éppen úgy, mint a 66 éves férfi és nő.

 

 

AZ INDULÁSRÓL ÉS A TÁRSASÁGRÓL RÖVIDEN

Az ORTT-től 1998-ban pályázattal nyertünk frekvenciát, a műsorszolgáltatási szerződés megkötését és a műszaki beruházást követően 2000. augusztus 20-án indult el az adás, azóta folyamatosan fejlesztjük a csatornát.

A FŐNIX TV médiaszolgáltatója a Pannon Broadcast Televízió Kft.

Amikor az alapítók megálmodták a FŐNIX TV-t, egy olyan csatornát gondoltak létrehozni, amelyik nem az országos kereskedelmi televíziók pályáján mozog és olyan igényt elégít ki, ami alternatív módon kiegészíti a profit maximalizálást célzó kereskedelmi televíziók kínálatát. Ez megfelel a csatorna adottságainak is (ténylegesen elért nézők köre, „piaci” sajátosságok, stb.).
Deklarált cél: az értelmes ember televíziójává válni. A megcélzott nézők között akad marketing szempontból A1 minősítésű néző, de nemcsak nekik készül a műsor, hanem mindenkinek, aki igényesnek tartja magát. Tehát nem egyszerűen valamiféle értelmiségi televízió ez, ennél sokkal tágabb a megcélzott nézők csoportja.

A GAZDÁLKODÁSRÓL ÉS A JÓHÍRRŐL

  • A FŐNIX TV vezetői az indulás beruházásait és az első kb. 2 év jelentősebb kiadásait, költségesebb működését követően kidolgozták a televízió alacsony költségigényű működését. A FŐNIX gazdálkodása kiegyensúlyozott, nincsenek bankhitelei, külső tartozásai, nincsenek hosszú távú anyagi kötelezettség vállalásai.
  • A műsort ingyenesen adja nézőknek, kábelszolgáltatóknak egyaránt.
  • A FŐNIX TV független, megbízható, nem került politikai bonyodalmakba, műsorában soha nem jelentek meg szélsőséges nézetek - a visszajelzések szerint ennek is köszönheti presztízsét a nézők előtt. Jóllehet időről-időre a tartalmat is ellenőrzi a médiahatóság, soha nem marasztalta el. Nézői panasz sem érkezett ellene.
  • A másik ok, amiért jó híre van, hogy nem ad kétes értékű műsorokat.

  • A FŐNIX nem tartozik a leggazdagabb csatornák közé, de 2000 óta töretlenül képviseli az általa előtérbe helyezett értékeket.
  • Lehetőségei szerint pozitív ügyeket vállal
  • Szívesen ad helyet a közügyeket érintő témáknak.
  • A nézői visszajelzések alapján megállapítható: a minőségi nézők előtt presztízse van.

 

 
 

MULTINET 99 Kft. 1032 Budapest, Gyenes u. 8/a
e-mail: prospero99@t-online.hu